zondag 27 december 2009

Flow of Funds data VS

De flow of funds data in de VS (een statistiek van de Fed) laten een verdere deleverage van de private sector zien. De uitstaande leningen van de banken in de VS daalde in het derde kwartaal met $417 miljard. Tegelijk zien we een sterke toename van de schulden door de publieke sector. Het is dus eigenlijk precies zoals Minsky voorspelde dat dit type recessies, die vooraf worden gegaan door het bartsten van een zeepbel, zouden verlopen. De klappen van het financiële systeem waarin te veel schulden/ een te hoge leverage is opgebouwd, worden opgevangen voor "big government". Oftewel het te veel aan private schulden wordt in tijden van crisis door de overheid overgenomen.

1 opmerking:

 1. Bied een snelle lening tussen mensen aan in 72 uur.
  Hallo dames en heren

  Jij die echte financiële problemen hebt. Je wordt ondanks je inspanningen afgewezen door de verschillende banken.
  Ik zou u willen informeren dat ik een econoom ben die leningen verstrekt aan mensen met een goed karakter, eerlijk, die mij binnen de afgesproken termijn kunnen terugbetalen tegen een vast tarief van 2%.
  Om deze reden variëren mijn leningen van 1500 tot 5 miljoen euro.

  Dus iedereen die geld nodig heeft, kan contact met me opnemen op de e-mail: bancofinancial111@gmail.com voor meer informatie.

  Bedankt voor uw begrip en uw mooie dag.

  BeantwoordenVerwijderen